21 Oct
21Oct

Valkyrior är i nordisk mytologi kvinnliga figurer som för döda hjältars kroppar i strid till gudarna värld; Valhalla! Mindre gudinnor som ger extra belöning till dem som dör ovanligt heroiskt. Och som servar 'huvud-guden' Odin och klär sig storartat i full rustning med svärd ridande sina hästar. Det gamla Norska folket trodde att Valkyrior hade svarta vingar som motsvarar korpar. Som tidigare nämnt eskorteras de modigaste krigare som dött i strid till Valhalla! Där dem lever ett ärorikt efter-liv drickande magiskt mjöd och förbereda sig själva för att strida vid Odins sida i Ragnarök!

--

Valkyrior existerar också i Marvelvärlden vars existens är givetvis inspirerad av Nordisk mytologi; till exempel i form av Samantha Parrington - en kvinna på Jorden som mystiskt blir utrustad med styrka av 'superhuman power' och blir ledare av 'teamet' av kvinnliga kosmiskt krigare; Valkyrior! Med stora förmågor, uthållighet och 'skills'. Samantha befinner sig samtidigt i Jordens och andra dimensioner av de döda. Med sig har hon ett guldigt svärd känd som 'Dragonfang' - som kan 'skära' igenom i stort sett vad som helst. Jodå - Samantha lever i alla holografiska dimensioner som lever på toppen av varandra - den tredje och femte dimensionen. Vandrandes emellan dimensioner. Ett form av spel. Mänsklig verklighet är en perceptiv projektion skapad genom differenta egenskaper i form av 'single consciousness' in i mångfaldiga dimensioner. Space-time är den primära formen av åtskiljande!

Allt detta vet Smantha Parrington - en sann modern Valkyria som kan tidsresa i dimensioner! Allt för att hjälpa diverse hjältar i strid - extraordinära sådana kors och tvärs i världshistorien.

Till exempel i form av 'änglavakt' till 'Ghost of Kyiev' - en ukrainsk stridspilot som under 'Ryssland-invasionen av Ukraina sköt ner andra Ryska plan; hela 40 stycken sådana sedan invasionen började. 'Ghost of Kyiev' är en superhjältelegend! Vissa säger att han är en myt - men icke så fallet; Valkyrian Samantha med ursprung från Nordisk mytologi ska sannerligen belöna 'the Ghost of Kyiev' - en sann stridshjälte som kommer få inträde till Valhalla! Där ska det drickas magiskt mjöd och 'the Ghost of Kyiev' ska berätta hur han sköt ner de ryska stridsplanen. En historia som kommer bli populär i Valhalla. En högst skicklig pilot som en Valkyria ska sväva med till Valhalla med ett MiG Fulerum-jaktplan!

--

Asgård är där gudarna lever i sina egna sfärer. Inom murarna av Asgård ligger ett stort slättland; thavol - där gudarna samlas för att besluta ödet av mänskligheten. Men även om att snacka om diverse 'destinys' för enskilda individer är på tapeten; just nu Folkbiorn Herjolfesson som ska leda sin Vikinga-armé i Battle of Clontorf år 1014. Irländarnas sammandrabbning med Vikingar! Denna strid avsluta århundraden lång Vikingahärskande i Irland.

I Clontarf ägde den störs striden någonsin rum i Irland historia.

Jodå - faktum är att Vikingar började plundra Irland i slutet av 700-talet och grundade Dublin 838. Men Battle of Clontorf var början på slutet av den Vikingabelägringen av Irland;'the High King of Irland Brian Boru blev en stor hjälte. Vi befinner oss alltså i April den 23 år 1014!

En ung hjälte vid namn Folkbiorn Herjolfesson är utsända av de självaste gudarna från Asgård för att ändra denna historia! En och en annan Valkyria kommer säkerligen hjälpa honom. Jodå - Folkbiorn är en sann krigare som får beskydd från de självaste högst magiska mytologiska varelser i form av Valkyrier

Irland ska förbli ett Vikinganäste! Och det är vid slaget om Clontorf år 1014 som vi kliver in i handlingen! Ett stort slag med ingredienser av fantasy och det mytologiska!  Pass på!

--

Dublin grundades två gånger av Vikingar ska sägas. Dublin skulle inte vara som det är idag utan avtrycket från Vikingarna.

Folkbiorn befinner sig i Dublin Castle - en av de viktigaste byggnaderna i irländsk historia. Folkbiorn blev teleporterad dit av de norska gudarna.

Det är vår men lite fuktigt, varmt och 'tjock' luft inne i Dublin Castle. Inte så konstigt kanske - då byggnaden 'verkar' som en militär fästning, fängelse, skattkammare och domstol. Många 'funktioner'. Här inne smög Folkbiorn ett bra tag. En fästning som Folkbiorn var tvungen att använda sina smygtekniker där inne i.

Svett droppade från hans panna medan Folkbiorn hela tiden tänkte'; 'Hur ska jag komma ut från denna Dublin Castle och ut i det fria?'

Plötsligt kom en undsättning - högst uppe i fästningen fanns ett fönster med utkik över Dublin uppenbarade sig en Valkyrier - en kvinnlig 'helping spirit' vars chef är guden Odin. Denna Valkyrier hade ett svärd i handen som hon gav till Folkbiorn och sade;' Här får du ett magiskt svärd som du kan använda för att försvara Dublin och göra så det förblir ett Vikinganäste! Jag ska flyga bort dig från Dublin Castle med min svävande häst till utkanten av Dublin.

Folkbiorn blev lättad - det var bara för han att sätta sig på hästen och sväva ovanför majestätiska Dublin City! The Norse Kingdom of Dublin!


Jodå - Vikingar anlände i sina Vikinga-drakskepp från Skandinavien till Irland år 795 - bosatte Dublin och gjorde staden till den primära Vikingakolonin i Irland.

Det var bara för Folkbiorn att tidsresa med hjälp av de norska gudarna till 'the Battle of Clontarf' - och besegra den irländska Hög Konungen Brian Boru som inte för den här gången ska besegra Vikingarna och driva ut dem från Irland. Det blir inget Siege of Dublin 1013! Den bästa kända striden i Irländsk historia.

Nej då - Folkbiorn svävade ovanför Dublin på en Valkyrier med magiska spjut i handen (inte ett svärd) som är obegränsade till antal och skapas ständigt på nytt. Folkbiorn kastade sina spjut mot irländarna vid 'the Battle of Clontarf' som blev chockade över detta 'supernatural event' och blev besegrade.

Dublin förblev ett Vikinganäste ett bra tag framöver - och Folkbiorn flög på en Valkyrier till Valhalla - ett festligt efter-liv med massvis av magiskt mjöd att dricka. Extra fulla blir dem som heroiskt deltagit i strid!

'I learned the Norse gods came with 'their own doomsday; Ragnarok; the twilight of the gods, the end of it all. The gods were going to battle the frost giants and they were all going to die"- Neil Gaiman

Futuristic Dublin City

Futuristic Dublin City!


Kommentarer
* E-mailadressen publiceras inte på hemsidan.