07 Oct
07Oct

Gandalf och Merlin är två trollkarlar som föddes med magiska förmågor. Merlin är trollkarlen i de fornbrittiska sagorna om Kung Arthur och hans riddare. Gandalf är trollkarlen i Sagan om Ringen världen och är väldigt vis som ger råd till Hobbitarna Bilbo och Frodo i deras äventyr. Gandalf spelar också en viktig roll i historien om Midgård. Vandrandes i dessa trakter med en av maktens ringar på sitt finger. Merlin och Gandalf ska tillsammans ut på ett äventyr i Midgård. Merlin är en mystisk och enigmatisk figur - profet av den Heliga Graalen. Jag som skriver detta ska skriva en 'short story' med en gnutta mytologi och FAN FICTION! Gandalf och Merlin; Wizardy Companions som ska flyga på de gigantiska örnarna; Lord of the Great Eagles. Med undsättning för Merlin och Gandalf! 

-- 

Magikern i form av trollkarl är behållaren av hemlig kunskap. Med mycket kraft till att skapa. Alkemi och förändring genom att förvandla perception av verkligheten. Trollkarlen har ett intellekt som lät förena den inre världen av 'mind' och 'spirit' till den yttre världen och skapelse och fysisk manifestation. Med hunger för visdom och självutbildning i form av mytologisk 'touch'. Ett psyke till arketyp som 'infinite creator' i form av att kunna manipulera själva krafterna av naturen. Gandalf och Merlin besitter dessa krafter när de båda 'companions' vandrar in i Fylke och Midgård; Hobbitarnas hem. Där ska Gandalf och Merlin röka 'pipe-weed' och smälla fyrverkerier med ett gäng Hobbitar. Men också även att passa på och dricka lite 'ale' inne i en gästgivargård! Hobbitar står för enkelhet med ett glatt sinne. Positiva dygder.


Gandalf och Merlin klev i stället in i en Hobbithåla för att dricka lite 'ale' med en gästvänlig Hobbit vid namn Meriadoc Goodsong - som välkomnade de båda trollkarlarna med ett stort flin; 

'Hej Gandalf och Merlin - det har ryktats om er närvaro här i Fylke - rökandes 'pipe-weed' och åkandes häst-vagn lite kors och tvärs. Låt oss dricka lite 'ale' och äta scones med honung på! Det kommer ni må bra av efter en långa resa från 'gud vet vart'. 'Hej Meriadoc! Trevligt att träffas! Jag och Merlin har anlänt till här i Fylke för ett specifikt syfte; att dela med oss av trollkarlsvisdom och anordna ett stort gille för att smälla magiska fyrverkerier!,' sa Gandalf medan han började dricka på sin första 'ale' nynnandes på en fin melodi på ett främmande magiskt språk. 

'Men vad trevligt - jag ser fram emot er fyrverkerishow som 'infinite creators' till arketyper som kan manipulera naturen till krafter i form av magi,' sa Meriadoc 

-- 

Jodå - Gandalf Fireworks i Fylke är omtalat - till exempel anordnades ett sådant på Bilbos 'farvälfödelsedagsfest'. Pyroteknik formad som drakar och diverse smällare. Högst angeläget! Faktum är att Gandald påstår att vara utövaren 'of the Flame of Anor and servant of the Secret Fire'. En förmåga med andra ord som besitter magiska inre infernokvaliteter i form av pyroteknik. Denna kära färgsprakande trollkarl vid namn Gandalf - men vad är hans ursprung egentligen? En hisnande historia minsann. Från att gå till 'grå' till 'vit'. Med sitt långa vita hår och svepande silverskägg; blå hatt, grå mantel och silverskägg. En av de visaste varelser i Midgård. Som älskar sina Hobbitar. Vars trollegenskaper som sagt är baserad på ljus och eld. Som utnyttja sin stav för diverse troll-former och förmågor. Hans långa resor i 'Sagan om Ringen världen' har gjort att han stött på många intressanta figurer; Gandalf ja! 

-- 

Efter att Gandalf och Merlin fått i sig lite 'ale' inne i Hobbitens hus Meriadoc Goodsong blev de båda trollkarlarna sugna på att dela med sig lite av magi till den lilla Hobbiten som var lätt att tycka om! 

Först ut Merlin - som kan skifta form och förändra andras perception av verkligheten. Vilket Merlin gjorde infor Meriadoc - han förvandla sig till en liten örn och avslöja lite visdom i form av hemlig kunskap;' förenandet av den inre och yttre verkligheten. Verkligheten kan bli magisk om du tillåter det. Att öppna sig för det multidimensionella! Att möta dig själv genom att möta världen i föreningen av det inre och yttre som reflekterar ditt magiska jag - det som gör dig unik. Ingen kan vara som dig. Ditt magiska jag är av alla världar - inklusive 'eternal consciousness' i form av trollkarlsvärldar. Var inte rädd för att utstråla din unika syn - med en 'touch' av det mytologiska magiska; Merlin has spoken!

-- 

Meriadock drack 'ale' och hörde Merlins visdom som plötsligt förvandla sig till en liten fluga och 'surrade' omkring i Hobbitens hem - den där Merlin ja som alltid ska spela ett spratt när det gäller magiska arketypiska ting! 

'Fan vilken god 'ale',' tjöt de båda trollkarlarna inför Meriadock som vid detta lag blivit rejält berusade; ständigt rökande sitt 'pipe-weed'. Hur ska detta gille egentligen sluta? Gandalf har ju lovat Meriadock och hans Hobbitvänner i Fylke en storslagen fyrverkerishow! Pyroteknik i form av magi! 


-- 

Merlin och Gandalf lämnade Hobbitens hem och begav sig till själva hjärtat av Fylke - där alla gästgivargårdar håller till och där en folksamling börjat uppenbarat sig. Ryktet går nämligen att Gandalf ska träda fram - den mytomspunna trollkarlen - för en uppvisning i trollkarlsfyrverkeri. Pass på! Det här kommer bli en storartad fest i Fylke - ett startskott för Gandalf och Merlins äventyr i Midgård; Sagan Om Ringen världen! 

-- 

Väl framme vid den stora Hobbit-samlingen presenterade sig Gandalf majesätiskt; 'På mitt finger bär jag Narya; en av de tre Elven Ringarna smiden av den stora smeden Celebriubor. En guldring med en liten 'ruby' på. Elver ansåg att jag var en bringare av det gudomliga och gav mig Narya. Som förstärker min makt över eld och ger mig bland annat förmågan att skapa banbrytande pyroteknik i form av fyrverkeri! Jag ska demonstrera min makt med Narya inför er kära Hobbitar - ni kommer bli förundrade av detta spektakel. Pass på! 

-- 

Hobbitarna Fylke blev överrumplade - det här kommer sannerligen bli en minnesvärd fest krönt av Gandalfs stora fyrverkerishow. Det var bara för de små gladlynta Hobbitarna att hälla i sig mer 'ale' - glatt överraskade över de båda trollkarlarnas Gandalf och Merlins närvaro i Fylke - som är mångt och mycket 'skyddat' från det som händer i resten av Midgård - till skillnad från Gandalf och Merlin som reser 'multidimensionellt' i dessa trakter och verkar som budbärare åt alla varelser - inklusive orker, dvärgar, alver och HOBBITAR! Pass på! Sagan om Ringen världen! 

-- 

Merlin vet nog vad han ska ha för sig efter denna fest; han har en önskan att bege sig till Erebor - där dvärgarna håller till och en drake vid namn Smaug. Jodå - drakar är inte monster enligt Merlin - utan magiska och besitter stor kunskap; spirituella! Merlin vill att han och Gandalf ska bege sig till Erebor någon gång i framtiden - kanske efter gillet med Hobbitarna i Fylke! 


Det blev en alla tiders fest och alla blev nöjda. Men Gandalf och Merlin kunde inte stanna i Fylke så länge - vilket gjorde Hobbitarna en aning besvikna 

'Plikten kallar - vi är trots allt vandrande trollkarlar jag och Merlin som ständigt söker nya utmaningar,' sa Gandalf till sin Hobbitvän Meriadock Goodsong.

'Erebor får vänta. Låt oss åka till Rivendell istället. Alvernas hem som ligger i en dal vid Dimmiga Bergen. En magisk 'otherworld' - ett fridfullt ställe. En fristad helt enkelt. I Rivendell härskar Lady Galadriel. Som bär på en alv maktenens ring. En vacker 'spirit' varelse. Hoppas hon välkomnar oss!,' sa Merlin.

'Rivendell blir fint. Låt oss rida med vara magiska hästar dit,' sa Ganadalf.

Det tog inte lång tid förrän Gandalf och Merlin var framme i dalen vid Dimmiga Bergen. Rivendell uppenbarade sig vackert i horisonten.

Ett par magiska alver vaktade porten till Rivendell. Alla Alver besitter stora spirituella krafter; 'immortals'.

'Välkommen visa trollkarlar. Lady Galadriel har förväntar er! Vi släpper in er i Rivendell!

Gandalf och Merlin blev tagna av omgivningen - det verkligen gnistrade av bäckar, vackra träd, statyer, sluttningar och eldflugor - allt så fridfullt!

Plötsligt uppenbarade sig Lady Galadriel för de båda trollkarlarna.

'Välkommen  Gandalf och Merlin - jag har känt av er närvaro nere i dalen. Min maktens ring Nenya har nämligen börjat lysa extra mycket! Den känner av naturen av diverse varelser på långt avstånd. Jag tänkte att jag skulle dela med mig lite av alv-magisk visdom till er båda trollkarlar;

'The Mortal and the Immortal! Du är GUD väljandes att vara människa. Att vara dödlig är inte ett misstag trots att alver lever för evigt. Faktum är att alla är 'immortal'; ditt medvetande är en 'gateway' till denna realisationen. Du är evig väljandes att vara ändlig. Du är det odödliga väljandes att vara det dödliga - medvetande är unifierat i detta tillstånd; det har vi alver realiserat sen lång tillbaka i tiden! Immortal Elves! Lady Galadriel has spoken! I rådförsamling med de båda visa trollkarlarna Gandalf och Merlin! Pass på!


--

Gandalf och Merlin stannade ett ganska bra tag i vackra Rivendell. Det var trots allt en så storslagen plats. Men till slut kallade plikten för de båda trollkarlarna; att återigen bege sig ut i Midgård för nya spännande händelser

'Kanske stöta på en antik drake som ruvar på en guldskatt? I min värld är jag trots allt kompis med en eldsprutande drake vid namn Aithusa,' sa Merlin.

'Nej då - skit i drakar Merlin! Låt oss i stället gå i botten med vår vistelse i Midgård. Det sägs att ett mörker är i full fart att sprida sig i Midgård; och sluka upp landet - ett fasansfullt mörker. The Dark Lord Sauron vill göra sig själv mästare av alla ting i Midgård! Han har nämligen till slut fått tag i Mästarringen; 'the one ring to rule them all'. Det är inget bra alls - ingen har lyckats kasta denna ring och förstöra den i elden av Mount Doom - där den en gång smedjades. Vi måste konfrontera Sauron och befria folket i Midgård innan det är för sent! Låt oss fara till Mordor! Till Saurons stora öga - ett levande inferno som vakar med stor makt över sitt folk i Mordor; hans armé full av Orker,' sa Gandalf.

Merlin blev tagen på sängen - det finns ingen annan utväg än att bege sig till Mordors portar!

'Men ska vi bara vandra in i Mordor bara sa där?,' undrade Merlin.

'Nej - naturligtvis inte. Jag har en plan - vi ska sätta oss på en av de stora örnarna som ska flyga oss över Mordors mur. På kungen av örnarna; Thorondor. En stor vänlig beskyddare av Midgård,' sa Gandalf.

'Se där ja - du är allt vis kära trollkarlsvän Gandalf den Vite - låt oss sända en magisk fjäril till Thorondor som budbärare till honom för att informera det problematiska läget gällandes Midgårds överlevnad!,' sa Merlin.

--

Gandalf och Merlin red på sina vita hästar till Havondor ( South Gondor ) - där den stora örnen väntade på de båda trollkarlarna. Sydväst om Mordor där man kan se Mordors bergskedja sträcka ut sig i horisonten. Det var bara till för Gandalf och Merlin att sätta sig på den stora örnens Thorondor både vingar och flyga in i Mordor på ett smygande vis; naturligtvis så inga Orker får syn på dem!

Gandalf agerade spontant och impulsivt - han sa till örnen att snabbt flyga in rakt i Saurons öga så att han kan kasta ett spjut där i. Ett spjut som Alvernas av Mirkwood skapat som har en magisk egenskap av att allt i deras väg förvandlas till is!

Saurons öga förvandlades till is helt enligt planerna och på ett säreget vis 'spottade' ut sin 'one ring to rule them all' - som Merlin plockade i handen och kastade ner i Mount Doom; uppdraget lyckades! Midgård är räddad för den här gången.

Det var bara för Gandalf och Merlin att bege sig ut tillbaka till Fylke och ha ett stort gille med fantastiska fyrverkerier; Wizardry Companions!

Två fantastiska trollkarlar som stött på varandra i form av magiska skilda världar! Men kom ihåg; Vår eviga källa som innehåller all möjlighet är uttryckt utåt sett genom varje en av oss till definition! The Art of Creation! Du är valet till att vara skapare i en 'individuated' form. Du är Gud väljandes till att förkroppsliga dess fulla kraft av skapelse - upplevelsen av att vara du. Detta är uttryckt som din 'individuated' fria vilja. WIZARDRY WISDOM! Din unika story! Unfolding Story! FAN FICTION! Skriververkstad! Pass på!

-

We live as ripples of energy in the vast ocean of energy. Your mind is the knife that cuts the continuum of space and time into neat slices of linear experience. Molecules dissolve and pass away, but consciousness survives the death of the matter on which it rides. There is a force of love present everywhere and it can be trusted to bring your own life into order and peace ”
― Deepak Chopra, The Way of the Wizard

"Open yourself to magical experiences and follow your heart in the moment wherever it may lead you. Step out of all mental plans and enter the flow you feel in your heart, externalized as magical streams of possibility. Have trust and faith in your wider consciousness to weave new strands of magic and possibility into your life. Create room in your heart, mind, and consciousness to allow your spirit the space in which to move." - Story Waters gnostic/mystic

Kommentarer
* E-mailadressen publiceras inte på hemsidan.