01 Jul
01Jul

Du är en elev som får mig att få gråa hårstrån. Lite duktig men inte riktigt där. Sa fröken till Johny Jensen. Men det skiter Johny Jensen i. Han tycker om skådespelaren Garey Busey som myntade uttrycket; F.E.A.R; False Evidence Appearing Real. Garey är lite larvig av sig - brukar rycka i kroppen framför allt i fingrarna och göra konstiga ljud. Johny brukade imitera Garey när han vandra omkring vilset under sin skolgång i alla duktiga skolorna.

På somrarna brukade han ta sin gamla moped Rex 64 till Tvedöra - en liten sjö i Skåne! Där brukade han rensa tankarna på allt 'shatter' - psykisk ohälsa!? En vacker dag bestämde sig Johny för att ta ett vinterbad i Tvedöra - han åkte sedvanligt dit med sin gamla moped trots att det var is på vägen denna Februaridag; blixthalka med andra ord och faran var på tapeten! Till sist hände det - Johny vurpade med mopeden och bröt lårbenshalsen - men framför allt fick han en 'nära-döden upplevelse; där han insåg vadå!? Jodå - att livet är ett kosmiskt skämt! Wow! Johny ska skämta resten av sitt liv med fullpatte metafysik - kanske till och med ta kontakt med den komiska Garey Busey - och äntligen slå slag i saken och läsa skrifter om den brittiska filosofen Alan Watts som introducerade Zen Buddhism till västvärlden bland annat under 60-talet. Han skratta alltid ett varmt gott skratt och undrade alltid varför alla människor tog livet så seriöst - gudarna skapade allt för att livet ska vara roligt! Blixthalka i Tvedöra! Johny Jensen - en ung skånsk påg med framtiden för sig; i alla fall enligt honom själv! Trots att lärarna fick allt som allt gråa hårstrån under hans skolgång. Pass på!

--

Johny Jensen repade sig ganska kvickt efter sin skada med mopeden i vintras - så han började planera nya utflykter till Tvedöra nu i sommartider - med sin Rex 64. Att ligga och sola lite på stranden vid den lilla insjön i hjärtat av Skåne! Där satte han sig och meditera och tänkte på följande full-patte metafysik; Fy fan vad jag flinar åt det stora kosmiska skämtet! Att bli upplyst handlar sannerligen om att skratta. Man skrattar åt det sinne för humor Gud måste ha! Det finns inget mer värdefullt än skratt. Genom hela din varelse - fysiskt, psykologiskt och spirituella - vibrerande i harmoni! Att slappna av och fnissa samtidigt är helt rätt medicin i form av full patte metafysik. Det vill säga andlighet som verkligen går på djupet av saker och ting. Va inte så jävla seriös - le för fan till omgivningen. Le inför varje idiot som tycks finnas - som inte förstår det kosmiska skämtet! Det är det minsta man kan göra1 För livet är absurt och löjligt! Men så fantastiskt och underbart på samma gång! Le för fan!

Detta tänkte Johny på fram och tillbaka där han satt vid strandkanten - en relativt blek ung man som började bli solbränd. Men när han satt där fick han en idé. Jag ska fara kors och tvärs i Skåne med sin gamla moped Rex 64 och leva rövare - allt för att bevittna om det kosmiska skämtet. Det finns ingen annan utväg. Att leva normalt och bli psykiskt sjuk är absolut inget alternativ. Så fan heller. Allt tog sin fart i blixthalkan vid Tvedöra och nu ska Johny Jensen -24 år gammal ut på sitt livs äventyr i Skåneland!

Först ut Skånes djurpark! Undrar om djur förstår det kosmiska skämtet? Tänkte Johny medan han for på sin moped långsamt. Han kom och tänka på filmen Plötsligt i Vinslöv! Som utspelar sig i Skånebyggden. Där filmas originella människor - Johny är framför allt svag för den gamla mannen som också åker långsamt på en gammal moped. Som dessutom visslar fint på en melodi. Han tog nog livet med en nypa salt! Blixthalka i Tvedöra! Tack för blixthalkan. Utan den hade jag inte varit den jag är idag..tänkte Johny. Framför allt nöjd hur han utvecklat sinn full patte metafysik. Det kosmiska skämtet. Till och med Dalai Lama skrattar högt. Försök så mycket som möjligt att leva fullt ut - och när du skrattar; skratta som bara den! Det är Johny Jensens stora motto i livet - som han ständigt upprepar för sig själv. Det tål att betonas.

Nä nu ska han bannemej besöka Skånes djurpark! Fast besluten om att få syn på ett lodjur - eller en och annan utter. Pass på! Blixthalka! Mycket i samhället är det komiker de enda som säger sanningen.

Jag ska bli en komiker farandes överallt i Skåne denna underbara sommar 2022...tänkte Johny Jensen - lite spänd över vad för äventyr han kommer stöta på.


När han var på väg till Skånes djurpark med sin gamla bipp(Rex 64 Moped) Johny slumra till och ramla ner i ett dike - slog huvudet i en sten - som tur var hade han en cykelhjälm på sig. Men han fick en nära-döden upplevelse igen precis som vid blixthalkan i Tvedöra. Johny Jensen fick en uppenbarelse; Gelos från grekisk mytologi uppenbarade sig för Johny - den gudomliga personifikationen av skratt. Alltid redo att berätta en rolig historia och orsaka skratt. Gelos svävade i 'spirit' ovanför Johny med en slags konstig komedimask på sig och sa följande;

'Hej på dig Johny! Du har verkligen ett sinne för humor. Jag gillar dig faktiskt. Du far omkring i Skåne med din gamla moped och tar allt med en nypa salt- Det ger eko i den gudomliga och mytologiska världen. Jag ska dela med mig lite av full patte metafysik för dig. En slags metafysisk kosmisk grundpelare som är banbrytande. Oroa dig inte för mycket - det bästa medlet är att skratta bort sin oro. Jodå - mina två gamla kompisar till greker och filosofer Plato och Aristoteles har försökt förklara humor sen antiken. Mänskligheten har ett effektivt vapen - och det är skratt. Att förslå humor för psykisk ohälsa bland människor är rekommenderat. Humor och skratt spelar en viktig roll i bibehållandet av både psykologiskt och fysiologiskt välbefinnande under stress. Om vi inte använder humor skulle vi bli galna. Gandi sa en gång;''Om jag inte hade ett sinne för humor - hade jag för längesen tagit självmord. Hör du mig Johny Jensen. Hör du mig!?

'Jag hör dig Gelos - jag tamejfan hör dig. Din briljanta full patte metafysik får mig att skratta inombords,' sa Johny.

'Jag är inte färdig med dig Johny - jag ska berätta det mest paradoxala kosmiska skämtet för dig. Alla är Gud! Jodå - lyssna bara. Det är lite skrattretande faktiskt! Vafan liksom. Att uppvakna är att veta att du är vad religion kallar för Gud! Även om du för närvarande är inom valet att temporärt 'bara' är människa. Detta är att förstå att den grundläggande av att vara människa är att 'glömma' att du är Gud. Att förstå hur Gud och medvetande är det samma är att förstå att det både beskriver All-That-Is. Allt som är 'is' är Gud - därför Gud är att vara. Den eviga friheten till att vara där alla verkligheter föds. Organiserad religion är bara skit Johny och reflekterar inte folks upplevelse av spiritualitet längre. Att säga att Gud är evigt fri - är att säga du kan bli vad som helst. I dig - Gud är en person. I ett träd - Gud är ett träd. I en flod - Gud är en flod. Du är Gud väljandes att förkroppsliga krafter av skapelse genom upplevelsen av att vara du. Du är den evigt fria kraften väljandes att vara du. Du är Gud väljandes vara du. Du skapar bara inte din inre upplevelse av dig själv - du skapar upplevelsen av din hela verklighet (inre och yttre). Du kan inte upphöra till att vara en skapare för du kan inte stoppa vara den du är: GUD! Och det är att veta att varje en av oss är vad religion kallar för Gud. Gud är allt.....Gelos has spoken! Som försvinner i väg i sin spirit.

--

Johny Jensen blev verkligen tagen av Gelos snack; fullständigt främmande och väckte en hel del skratt. Tänka sig vad ett gigantiskt kosmiskt skämt allt är! Att man är Gud!? Vafan!?

Johny kravlade sig upp från diket och satte sig på sin gamla moped Rex 64 för att åka till Skånes djurpark. Hans cykelhjälm är dock hyvlad i två bitar. Men det sket Johny i - han var mest förbryllad över uppenbarelsen han varit med om. Skratt-guden från den grekiska mytologin som berättade fullständigt banbrytande full patte metafysik. 

Trots det; han skiter i Skånes djurpark. Han besöker vikingaborgen Trelleborgen i stället med anor tillbaka till 900-talet när Harald Blåtand härskade - på den tiden var Skåne danskt! Jag åker dit med min gamla bipp..tänkte Johny.

I Nordisk mytologi; Nanna Nepsdottir är gudinnan associerad med glädje, frid och HUMOR. Johny klättrade upp för befästningen Trelleborgen. Jodå; den gamla mopeden är trimmad och far i en relativt hög fart i Skåneland! Uppe på Trelleborgen stötte han på Nanna Nepsdottir. Som bjöd på magiskt mjöd.

'Tillskillnad från Odin(gudarnas kung) som dricker vin - bjuder jag istället på magiskt mjöd. Fantastiskt god magiskt mjöd/öl som får en att bli på gott humör! Och den som dricker detta mjöd blir en hejare på att berätta roliga historier'

Nanna erbjöd mjödet till Johny - som tyckte det var fantastiskt gott. Direkt fick han poetisk inspiration. Han började berätta en konstigt rolig historia med full patte metafysik-inslag. Johny började prata emot Nanna Nepsdottir's riktning. 

'Litterära humorgenren håller jag varmt om hjärtat. Thalia i grekisk mytologi är beskyddaren av komedi! Så jag tänkte berätta en tramsig komedi-historia...typ. Mmm...vilket gott mjöd förresten. Varje människa har deras egen personliga 'spirit' - varje med en nyans som en enskild diamant. Holografiskt. Ibland lyssnar jag på lite Hip Hop - där rapparen Guru från Gangstar rappar lite om diamanter!; -Like a freshly cut diamond. Diamands are forever like family and loyalty. Diamands are forever like my infinite tought. Like respect in the hood that can't be bought. Word up - diamonds.

Varför rappar jag uppe på Trelleborgen!? Jag skulle ju berätta en rolig historia...tänkte Johny.

'Jag tror du druckit för mycket av det magiska mjödet helt enkelt. En skön berusning som väcker spontana initiativ i form av berättande,' sa Nanna Nepsdottir.


Vilket coolt jävla ställe Trelleborgen är - här finns en staty av Harald Blåtand - den stora vikingakungen. Även ett drakskepp som Johny Jensen satte sig i; ett Odinship i nordisk mytologi vars förtrollande skepp fortfarande seglar genom galaxen. Också känd som 'Drakker'- Odin är ledaren av de Norska Gudarna. Guden av visdom; the one eyed All-Father.

Detta tänkte Johny på medan han gick ur drakskeppet. Satte sig på sin Rex 64 och begav sig bort från Trelleborgen för den här gången. Ut i Skåneland!

Men plötsligt började mopeden sväva upp i skyn och segla över gula rapps-fält. Självständigt Skåne i form av blixthalka i Tvedöra. Det var Odin som spelade ett spratt med Johny. Jodå - Odin offrade sitt ena öga för att kunna se allt som händer i världen. Inklusive Johny Jensens så kallade äventyr i Skåne. Det var Odins två korpar Hugin och Munin som greppa tag i Rex 64'an och flög upp i luften!

'Vafan vill ni korpjävlar!? Jag vill inte ha något att göra med er. Försvinn med er. Schas!

'Hej på dig Johny! Vi två symboliserar tanke och minne. Vi vill bara ta dig på en tur på din moped genom galaxen och dela med oss av Odins visdom! Sen efter det släpper vi av dig i Skåne igen! Capishe!?

'Ok då; kör på,' sa Johny melankoliskt. Men ändå en liten smula entusiastisk. Nog så väl - Rex 64'an svävade i Vintergatan - förbi människans solsystem. Odin började kommunicera i magiska runer - den största av Nordisk magi!

'Hej på dig Johny din lilla Skånepåg. Du är en störtskön kille med känsla för det humoristiska. Det har vi gudar noterat - då vi trots allt skapade kosmos för att inte ta det allt för seriöst. Skratta åt det bara. Så jag ska belöna dig med lite av min banbrytande visdom. Hör bara!

Verkligheten är en unik projektion skapad av varje en av oss. Det finns inget rätt eller fel vis du upplever det. Du är inte här för att upptäcka vem du är - som om det var skrivet på någon tablett i himlen och är på Jorden på ett spirituellt 'quest' för att avslöja det. Nej då - du skapar den du är. På grund av att verkligheten är en 'space-time mirror' som reflekterar oss till oss själva - är den inneboende neutral. Verkligheten har inte en agenda för oss till att varken en positiv eller negativ upplevelse. Allt är sant från ett perspektiv - så det finns en sanning i sägandet att ignorans  är 'bliss'. Alla är på Jorden för dem vill det. Johny Jensen jag säger dig; skrota 'original sin'. Kyrkan är helt fel på det. Detta är tron att på grund av att vi upplever smärta och lidande i mänsklig form - måste det bero på att det varit ett misstag eller brott som vi har begått och som vi kommer bli bestraffade för om vi inte blir frälsta. Sådan 'hjärntvätteri'. Detta tycker inte Odin om - och inga andra norska Gudar heller! Usch! Odin has spoken!

Under denna rune-magi session svävade Johny med sin Rex 64 - som har över 200 miljarder stjärnor i sin galax. En oasis i rymden! Precis som Tvedöra är en oasis i Skåne. Johny landade i ett gult rapps-fält med sin 64 igen och var tillbaka på Jorden. Skönt att slippa de där jävla korparna!

--

Var i Skåne ska jag nu ta vägen?,' tänkte Johny medan han rökte tobak i sin pipa! Efter lite mindfull betänketid kom han på det. Han ska utforska Skånsk Reggae. Lördagen 2 juli öppnas Malmö Folkets Park upp för festival. Sedan Peps Persson för 50 år sedan var med och tog reggaen till Skåne/Sverige har genren blomstrat och framkallat coola artister. Helt i smak för Johny Jensen. Skånsk Reggae is the shit. Framför allt älskar han Helt Off. Timbuktu och Chords.


Johny har tappat lite var han nu igen befinner sig - ja just det; han befinner sig i Trelleborgen - det är bara till att köra till Malmö och Reggae Festivalen med sin Rex 64- sommaren 2022. Hör och häpna; reggae är nära förbundet till Rastafaria religion och social rörelse som spårar dess rötter till 30-talets Jamaica! Idag; sommaren 2022 många reggae-musiker 'utövar' Rastafarian. Det kombinerar Protestantisk kristendom, mysticism och pan-Afrikans medvetande. Pass på - full patte! Blixthalka i Tvedöra!

--

Det är 3 mil från Trelleborg till Malmö - så Johny åkte med sin moped dit helt enkelt - Turning Torso sträckte upp sig i skyn och i horisonten. Väldigt annorlunda miljö jämförelsevis med Skånes landsbygd. Johny körde med full fart in till Möllevångstorget. Det är 2 juli sommaren 2002 och det är väldigt varmt. Skånes reggae-festival på Moriska börjar snart; 13.00.

En mötesplats och nöjesplats mitt i Folkets Park! Johny köpte en biljett för 400 kronor och steg in i festivalen - högst entusiastisk över att beskåda Helt Off. Timbuktu och Chords. Babylonsjukan är en fin låt; Ring doktorn o skicka nån för jag har babylonsjukan Ring akuten o säg kom snabbt. Min hjärna är tvättad, jag känns infekterad Jag vill bara botas, jag vill inget mera.

Kan Helt Off sjunga om en ny typ av nihilism mån tro? En existentiell kris - livet saknar objektiv mening. En saknad av värde - inget spelar roll. Babylonsjukan!? Johny Jensen har dock en annan synvinkel - den unga Skånepågen som varit lite allvarlig på senare tid på sin Rex 64! Jorden är där du vill vara- Om himlen där alla vill vara - Jorden är himlen - men alla vill dö för att komma till himlen. Nej nej! Din stora dröm börjar här på Jorden; och efter det 'yttre rymden consciousness unlimited'. Älska ditt val över att vara människa. Detta tänkte Johny på medan han nynna på en annan Timbuktu låt; 'Alla vill till himlen men få vil ju dö; vi är på väg någonstans och jag vet inte vart - hoppas vi kan komma på det medan planeten är kvar, prylar, grejer, saker är det något att ha?

Johny reflekterar lite introvert; att dö är att falla in i ett omfamnande av kärleken och det magnifika av ditt bredare jag; wider state of consciousness!

Till sist stod Johny i puben på Moriska Folkets Park - fnittrande inombords och börja smöga lite gräs. Det här kommer bli för jävla gött. Blixthalka i Tvedöra. Allt handlar om blixthalkan i Tvedöra. Pass på. Skånsk Reggae!

--

Konserten var bra - men Johny fick en idé som han inte kunde släppa - han åkte tillbaka till Tvedöra med sin Rex 64 och började grubbla; han vill göra Skåne självständigt! Johny är givetvis en stor Skånepatriot vars önskan är att göra Skåne som ett eget land. Han älskar också 1600-talets skånska gerillakrigaresnapphanarna. Befria Skåne från Svea rike land. Usch för danskar och svenskar. Johny vill se en skånsk republik som inte styrs av någon utländsk statsmakt; vare svensk eller dansk. Men hur ska Johny gå till väga för att förverkliga detta; räcker det att joina Skånepartiet? Knappast! I ärlighetens namn finns det nog inget han kan göra för att befria Skåne från Svea rike land.

I stället får han vända sig till det humoristiska igen; Johny vill bli vän med en kronhjort; Skånes landskapsdjur. Som han kan uppfostra i Tvedöra - utan blixthalka. Ett djur som funnits i Skåne i drygt 5 000 år. Jodå - Johny satte sig på Tvedöras strandkant och la magisk svamp (psilocybin) krossat till pulver i sin pipa och började röka; psychedlics! Direkt hände det grejer i form av mysticism/spirituell upplevelse; en kronhjort uppenbarade sig med magisk aura - och började telepatiskt kommunicera med Skånepatrioten!

'Hej på dig Johny. Jag är Skånes landskapsdjur och vill bara säga en sak. Allt är en Never-Ending Story. Din story är det du vet dig själv att vara; din självdefinition. När du beskriver dig själv berättar du din story. Det du presenterar till omvärlden - hur du upplever världen. Du 'tittar' på världen genom dina 'ögon'. Du väljer din story - din individualitet! Verkligheten är en reflektion av din story. Att 'befria' dig från begränsningarna av din story är fullt möjligt. För du skapar trots allt din verklighet och är ett förkroppsligande av Gud! Det finns ingen story du inte kan vara. Pass på! Johny Jensen du är kung. Min kära Skånepatriot!

Johny Jensen samlade sig efter mötet med kronhjorten - allt eftersom den psykedeliska upplevelsen började förlora effekt. Johny var lyrisk. Det fanns bara en sak att göra; att åka runt med mopeden Rex 64 i Skåne i historien om sig själv. Skratta som bara den. Det stora kosmiska skämtet! Skratta bara! Du skapar din egen verklighet. Du är skaparen av din egen story! Life and Litterature! Blixthalka i Tvedöra!

"We tell ourselves stories in order to live" - John Didion


Kommentarer
* E-mailadressen publiceras inte på hemsidan.