THE TEACHER KRS-ONE

Rapparen KRS-ONE har blivit en apostel publicerande en 600-sidor lång bok kallad Gospel of Hip Hop dedikerad till det ‘spirituella och gudomliga av hip-hop kulturen’. En slags hip-hop Bibel, blueprint för rap-religion. Han menar att inom 100 år;’ kommer det vara en ny religion på Jorden.
KRS-ONE’s texter behandlar för det mesta om politik, religion, astrologi och gettoproblem. Han vill öka de svartas medvetenhet om sina livsvillkor. Han har i sin tur skapat The Temple of Hip Hop. Ett ‘ministry, archive, school and society (M.A.S.S.), vars mål är att bibehålla och upphöja Hip Hop-kultur. 
The Temple of Hip Hop upprätthåller att hip hop är en genuin politisk rörelse, religiös och kultur. Temple of Hip Hop har blivit accepterad av United Nations som en religion.
2002 lanserade KRS-ONE ett album kallat ‘Spiritual Minded’. Där en låt ‘know thyself’- KRS-ONE (som står för Knowledge Reigns Supreme of Nearly Every One) varierar mycket i sina låtar. Till exempel historielektionen om Egypten och Afrika, hur dem var ledande i matte, vetenskap, musik och religion. Men även mycket om rötter till filosofi.
Jodå, ställ er åt sidan Kristendom, Islam och Judendom, en ny rap-religion kommer ta över världen KRS-ONE är deras profet. Han kallas ofta för ‘the teacher’ och brukar säga; ‘Jag bara inte ‘gör’ hip hop. Jag är Hip-Hop. Om hundra år kommer allt som står i The Gospel of Hip Hop vara vanlig kunskap. Men vad står det egentligen i denna 600-sidor långa bok? Jodå, jag kan förmedla att det är en hel del kontroversiella och häpnadsväckande saker.
KRS-ONE yttrar sig;
Jag vill att alla som medverka i Hip Hop ska njuta av min research. Men det tåls att upprepas; ‘Rap is something we do, Hip Hop is something we live’ och att ‘you are not just doing Hip Hop, you are Hip Hop’, och att ‘Hip Hop är en ny kultur, en ny civilisation, ett nytt folkslag på Jorden. Med detta i åtanke skapade jag The Temple of Hip Hop"
‘Om detta är något för dig, är du välkommen in i The Temple of Hip Hop. Temple Members är Hiphoppas som anslutit sig till The Temple of Hip Hop genom den; Jag är Hiphop och använder mig av med principerna av denna bok, The Gospel of Hip Hop. En sådan person är Hiphop. WE ARE NOT JUST DOING HIPHOP; WE ARE HIPHOP!
The Temple of Hip Hop är ett ‘society’ som utövar Hip Hop as ‘consciousness’ för att etablera Hip Hop som en nation. Vi existerar för att tolka och lära ut den ‘spirituella’ verkligheten av Hiphop och dess realation till ‘the divine’. The Temple of Hip Hop accepterar ‘mystiska upplevelser’.
Vi upphöjde det ‘gudomliga av Hip Hop och dess kultur. Vi söker att förhindra mänskligt lidande genom en ‘awarness of useful spirit-fast knowledge. Temple Members är för dem Hiphoppas som delar en grundläggande törst för ‘Truth’ och en orubblig kärlek för Hip Hop. Vi är ett ‘movement’ som hjälper människor med att överkomma hinder och frestelser av ‘street life’. Temple of Hip Hop handlar om , som sagt, den spirituella och kulturella framstegen av den internationella Hip Hop communityn, funkar även som ett återupplivande av antika idéer gällande livet och andlighet."

‘Låt inte dem som omger dig överväldiga dig med deras ovisshet och fruktan. Till alla hustlers, thugs och gangstrar som försöker överleva i dessa ‘mean streets’. Gospel of Hip Hop är något för dig. Att helt enkelt vända sig bort från ‘sickness, hatred, ignorance och poverty, till ‘health, love, awareness och wealth.  Hip Hop skapades inte för för self-destruct utan för self-create. There it is! 
GOSPEL OF HIP HOP

Jag KRS-ONE ( som står för knowledge-reigns-supreme-over-nearly-everyone ) är kallad the ‘conscience’ av Hip Hop. Detta jag bekräftar, till alla Hip Hop sökare: Emcein är mitt hantverk och jag har bemästrat mitt hantverk. I AM HIP HOP AND I HAVE MASTERED MYSELF! HIP HOP IS MY FAMILY!"

Frågan är dock om KRS-ONE’s vision om Hip Hop slår in? Att rap som religion kommer ta över världen och putta undan Kristendom, Islam och Judaism? Kommer KRS-ONE’s bok -Gospel of Hip Hop bli en ny religion på jorden inom 100 år? Tveksamt, men återstår att se!
Tegedao ger boken Gospel of Hip Hop 4/5 i betyg!

gospel of hip hop imagegospel of hip hop imagegospel of hip hop image