21 Nov
21Nov

Half Life är ett sci-fi 'first person shooter' spel utvecklad av Valve. Spelare antar rollen som Gordon Freeman - en vetenskapsman som måste fly 'the Black Mesa Research Facility' efter att anläggningen blivit invaderad av 'aliens.

Gordon Freeman är en teoretisk fysiker med huvudengagemang för 'quantum mechanics' och relativitet - med Albert Einstein och Stephan Hawking som stora förebilder. Black Mesa är lokaliserad i New Mexico-öknen; ett hemligt 'undergroundlaboratorium'.

Jodå - Half Life anses vara det bästa spelet genom alla tider. Black Mesa incidenten ja - vad hände egentligen? Flertalet raser av intelligenta 'extraterrestrials' ockupera anläggningen via en expanderande dimensionell 'lucka' - orsakad genom ett experiment av Black Mesas vetenskapsmän. Resultaten av Black Mesa incidenten var många - den till synes lilla inter-dimensionella 'sprickan' orsakade portalstormar över allt på Jorden. Kaos inne på Black Mesa - en stor strid emellan personalen, militär, 'government assassins' och 'extraterrestrials' utmynna i den totala förstörelsen av Black Mesa och döden för nästan alla involverade; förutom Gordon Freeman som flydde - den stora vetenskapsmannen som är huvudperson i spelet Half Life. Det bästa spelet genom alla tider argumenterades det om.

Gordon smyger omkring med sitt mest ikoniska vapen i form av en kofot i handen mitt i New Mexico-öknen. Redo för allt som kommer i hans väg! Och det är där vi kliver in i handlingen!

Faktum är att Tegedao som skriver detta älskar spelet Half Life!

--

Gordon Freeman med sin kofot! Gordon har HEV Suit på sig ska sägas. En orange sådan. En beskyddande dräkt. Som medlemmar av 'the Black Mesa Science Team' också hade på sig. Allt för att försvara sig mot strålning, explosioner och kulor. All form av fara helt enkelt. Men det är varmt med den här dräkten på sig ute i New Mexico-öknen för Gordon. Där han nu som sagt vandrar längs det sceniska klippiga landskapet - fortfarande med sin kofot. Vad händer härnäst? Han är trots allt ensam här ute i öknen efter att ha flytt från Black Mesa. Året är 1998.

Plötsligt händer något oväntat - en vulkan får utbrott rakt framför Gordons ögon. Jodå - vulkaner som vankas få utbrott i New Mexico finns det gott om. En del av New Mexicos landskap; the Land of A Thousands Volcanoes!

Ur vulkanen uppenbarade sig Vortigaunts - extradimensionella varelser från en alternativ dimension kallad Xen. Som binder strukturen av universum. Som har förmågan till att sammankalla och kommendera elektrisk energi utan behovet av teknologi; inklusive energi från vulkaner.

En Vortigaunt tilltalade Gordon och sa;

'Jag ser att du flytt från Black Mesa - anläggningen och förstörelsen där ifrån. Jag Nihilanth öppnade en interdimensionell spricka långt nere i underjorden av Black Mesa och lyckades också att fly. Vi Vortigaunts är till viss del trots allt lite av humonoider. Låt oss bygga en ny vetenskaplig researchanläggning - uppe på den röda planeten Mars där vi i lugn och ro kan bygga upp något nytt tillsammans. Jag har Black Mesa-satelliten tillhands som kan lätt hamna i omloppsbana kring Mars och därigenom sväva ner till ytan av den röda planeten! Vad säger du Gordon Freeman med din stora kofot?

'Jag tycker det låter som en strålande idé Nihilanth - låt oss tillsammans bygga ett nytt Black Mesa på Mars i form av ett vetenskapligt center; Half Life : The New Black Mesa--

Faktum är att Gordon Freeman med sin kofot har ett legendariskt rykte - folk kallar han för 'The One Free Man' eller 'The Opener of the Way'.

Vortigaunts orsakade en interdimensionell 'spricka' vad satelliten och 'fånga upp' diverse människor och Vortigaunts för att bygga ett nytt Black Mesa på Mars och alla ser Gordon Freeman som den store ledaren; 'the opener of the way - en av dem mest populära videospelkaraktärerna någonsin. The All Time Greatest Video Game Hero.

Det var bara för Gordon att sätta i gång att terraformera Mars. Den största vetenskapliga utmaningen i historien för mänskligheten. En av Vortigaunts stora drömmar - som är en typ av humanoids. The New Black Mesa Mars ska skapa ett starkt magnetiskt fält med ett starkt 'flow' av laddade partiklar inom och runt om planeten. Allt för att göra planeten beboelig. Att minska känsligheten för solar och kosmisk strålning.

Gordon Freeman samlade sina 'trupper' av människor och Vortigaunts och sa följande;

'Alla ska ha 'Hazard Suits' på sig. För att beskydda oss från strålning och energiutsöndring så att säga. Vi ska tillsammans bygga en storartad vetenskaplig anläggning; The New Black Mesa! I lugn och ro på den här röda planeten. Det är bara att sätta i gång; men kom ihåg: Mars är nyckeln till mänsklighetens framtid i rymden som vi tillsammans ska iscensätta. Gordon has spoken!

Människorna och Vortigaunts blev exalterade - svävandes uppe i Mars atmosfär och sakta men säkert landa på Mars yta. Pass på!

--

'Allt handlar om Radio Astronomi - The New Black Mesa ska bli ett radioteleskop. Vi ska fånga in gigantiska molekylära moln; födelseplatsen av stjärnor och moln. Med en hög frekvens. Gas och stoft. En nebula. Vars ursprung kan vara en supernova. Regionen emellan stjärnor inuti en galax. Vi vetenskapsmän ska försöka få kontakt med planeter utanför vårt sol-system som hyser liv. Vi ska helt enkelt bygga ett gigantiskt radioteleskop på den röda planetens yta. Nebulosar ska utforskas samt exo-planeter (planeter bortom vårt sol-system). Allt handlar om radioastronomi i form av radioteleskop,' sa Gordon Freeman viftandes entusiastiskt med sin kofot framför Vortigaunts och människor som landat på Mars yta.

Som tillsammans skrek; ' Vi ska bygga ett storartat radioteleskop som kan 'fånga' upp saker i yttre rymden 'consciousness unlimited'. Allt för att utforska universum - The New Black Mesa! Att fånga det elektromagnetiska spektrumet.

--


Sällskapet började bygga antenner riktade upp mot skyn; allt för att samla in radiovågor. Ett första steg. Radiovågor 'reser' i ljusets hastighet. The Black Mesa Radio Teleskop kommer kunna ta in radiosignaler miljarder av ljusår bort. Gordon Freeman är en pionjär inom radioastronomi; 'the opener of the way' med en radiofrekvens till 40GHz. Gordon tycker inte bara om Albert Einstein och Stephan Hawking - utan också Nikola Tesla som sade 'om du vill finna hemligheten av universum - tänk i termer av energi, frekvens och vibration'. 

Det är bara till att anpassa sig till till ett högre frekvensstadiumDet lärde sig Gordon i underjorden New Mexico - The Creation Frequency Quantum Psychology. Radioastronomi.

Det tog inte lång tid för att bygga det stora radioteleskopet på Mars - nu gäller det bara för Gordon och company att 'tuna in' med universums radiosignaler för att bli pionjärer i upptäckten av andra civilisationer i galaxen - förhoppningsvis.

--

Gordon vill 'scanna' yttre rymden 'consciousness unlimited'. Direkt hände det grejer; en radiosignal upptäcktes koma ifrån stjärnan närmast solen; Proxima Centauri med en frekvensräckvidd av 700 megahertz till 4 gigahertz. Vilket leder till uträkningen att Proxima Centauri kommer vara stjärna närmast solen för ytterligare 25 000 år. Bara 4,3 ljusår bort från Jorden! Skickandes ut extremt fladdrande lågor - otroligt kraftfulla.

Trots detta anser Gordon att det är en beboelig zon för 'extraterrestrials'. I form av Starsseds. Spirituellt utvecklade 'otherworldy' varelser som lever i yttre rymden 'consciousness unlimited' - i alla former av olika planeter, galaxer, universums, sfärer och dimensioner överallt i 'omniverse'.

Gordon Freeman


Jodå - detta har Gordons kompisar Vortigaunts avslöjat när han jobbade på Black Mesa i New Mexico - som trots allt är en form av extradimensionell art. Även kända som Sapient Alien. Väldigt intelligenta och sociala med andra varelser i omniverse. I form av telepati. Med ursprung från Half-Life universum.

Men faktum kvarstår; radioteleskopet på Mars verkar ha upptäckt en frekvens från en Starseed i närheten av Proxima Centauri. Men hur kan man vara säker? Gordon Freeman befinner sig trots allt på Mars med sitt radioteleskop och har inte direkt en farkost tillgänglig för att resa till solens närmaste stjärna; Proxima Centauri.

Men plötsligt fick Gordon en idé; att bygga ett så kallat solsegel. Att resa på solvinden. Som pushar solseglet ut i rymden. Ett nytt vis för att resa i rymden i närheten av människans solsystem. I en hög accelererande fart. Högst möjligt att resa på detta vis till vår närmaste stjärna Proxima Centauri! På en solvind.

En teknologi som nu Gordon Freeman ska utveckla på Mars tillsammans med Vortigaunts och andra människor. Radioteleskopet har tjänat sin funktion. Att få kontakt med andra varelser i galaxen. Nu gäller det bara för Gordon och company att ta sig dit där radioteleskopet upptäckte frekvensen - via ett solsegel. Är det verkligen Starseeds som ligger bakom dessa signaler? Pass på!

Förresten; det sägs att alla har sin egen unika vibrationsfrekvens. Matcha frekvensen OM VERKLIGHETEN DU VILL HA! Allt är energi - men framför allt frekvenser; Gordon Freeman ; the one with the way!


--

Det tog inte lång tid förrän Gordon och company (människor och Vortigaunts) som en sann vetenskapsgrupp utvecklade ett solsegel för att ta sig till Proxima Centauri - och satte sig i seglet och for till solens närmaste stjärna i 10% av ljusets hastighet. Med förhoppning om att stöta på det liv som sände ut signaler till radioteleskopet på Mars. 

Väl framme vid Proxima Centauri hände något oväntat; inga Starseeds välkomnade dem - utan stjärnan 'spruta' ut gigantiska elektromagnetiska flammor av ljus som utvecklades till en supernova - en kolossal explosion av en stjärna. Gordon vet att uppskattningsvis tre supernovas inträffar varje århundrade i galaxen Vintergatan. Men inte att Proxima Centauri skulle explodera just nu när Gordon Freeman befinner sig vid den - inget viftande med sin kofot kan förhindra att han blir uppslukad av stjärnan.

Faktum är att Gordon vet att mänskligheten har mycket att tacka för att vi lever på grund av exploderande stjärnor. Vi är alla gjorda av stjärnstoft. De mäktigaste av krafter i universum. Som i form av en spirituell expansion kan förmedla följande i form av yttre rymden 'consciuosness unlimited'.

'Du är kraften som skapar stjärnor som bygger universums - och om du kan skapa stjärnor finns det inget du inte kan göra. Förstå att varje stjärna som du ser existerar inte utan dig. Stjärnorna kan inte lysa utan dig. Vi är universum - CO CREATORS av universum. Vårt universum är inte unikt - utan en av många universums som förmodligen finns i evigt antal'

Gordon Freeman - den store Half Life hjälten hamnade helt enkelt i ett annat universum när han blev uppslukad av supernovan Proxima Centauri. Vad som hände i det universum är en historia för en annan tid; Gordon Freeman; the one with the way- vars ursprung tillhör Half Life; ett av de spelen någonsin - och som Tegedao skriver detta var fullständigt uppslukat av!

HALF LIFE!

"Half Life is the most important shooter ever made" - The Guardian

Science and Spirituality are two ends and you have to keep yourself at the middle. Science guys will call it, equilibrium.” - Prerak Trivedi 

Kommentarer
* E-mailadressen publiceras inte på hemsidan.