10 Nov
10Nov

Den här boken gillar Tegedao. Boken behandlar tunga teman som ensamhet, förlust och mänsklighetens bräcklighet. Den utforskar också hur en individ hanterar extrem isolering och de psykologiska konsekvenserna av en katastrof. 

"En sekund i taget" är ett viktigt bidrag till den dystopiska genren. Den skiljer sig från andra dystopier genom sitt fokus på en ung protagonist och dess utforskning av djupt mänskliga teman snarare än enbart politiska eller samhälleliga frågor.

Sammanfattningsvis är "En sekund i taget" en stark och emotionellt laddad berättelse som lyckas balansera den mörka, dystopiska världen med en intim och personlig skildring av en ung flickas resa genom katastrof och ensamhet. Sofia Nordin lyckas skapa en engagerande och tankeväckande läsupplevelse som stannar kvar med läsaren långt efter sista sidan. 

Boken beskriver på ett trovärdigt sätt hur en plötslig katastrof, som en dödlig pandemi, kan förändra samhället och individers liv på ett fundamentalt sätt. Denna realism gör berättelsen mer gripande och skrämmande, vilket är centralt i dystopiska verk.

Tegedao ger 5/5 i betyg till denna bok. Jag älskar hur författaren Sofia Nordin illustrerar Hedvigs (huvudkaraktären) psykologiska tillstånd till omvärlden helt ensam och vandrandes fram och tillbaka i en ödslig värld!

(en recension med lite hjälp av Chat GPT)


Kommentarer
* E-mailadressen publiceras inte på hemsidan.